diumenge, 6 de març del 2011

17-FEBRER-2011 educació socioemocional

Avui hem fet una sessió força relaxant, hem parlar del començament de tot, o sigui de l'embaràs d'una dona. Tres som les mares que fem el segon Grau d'Educació Infantil en aquesta universitat, i totes hem reviscut la nostra experiència particular.
També hem volgut deixar un lloc per als pares, homes que estan allà lluitant, sense molestar, però que sense ells res de tot això no seria possible.
Finalment hem proposat diferents actituds que ens agradaria trobar a cada una de les nostres sessions: saber escoltar amb quelcom més que les orelles; tenir respecte cap als altres; ser sincers (amb delicadesa); clima de confiança; saber i acordar confidencialitat de tot el que es parli a les sessions: veuren's com a companys no rivals, amb una competitivitat sana; ser humils, reconeixer els propis errors i deixar que els altres també s'equivoquin; cercar el sentit positiu de les opinions; practicar l'empatia; valorar als companys i tenir-los en compte quan no hi son; entendre que els conflictes formen part de la vida, saber-se enfrontar a ells; tenir mostres d'afecte, per tal d'apropar-nos més els uns als altres; confiar en la nostre guia, la mestra.
El que volem es que no es quedi en unes simples paraules, sinó que tot i les dificultats per dur-ho a terme, ja sigui perquè no és fàcil, ja sigui per experiències anteriors,... ell cas es que totes necessitem reflexionar per tal de veure si ho durem de debò a la pràctica.
Finalment, hem repartir unes quantes lectures entre nosaltres, per tal d'aprofundir en temes relacionats amb la paternitat i la maternitat, i tot (que no es poc) que això comporta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada